Wimax? More like pain in my ass

Last night I bought a “residential wimax modem” a local ISP is doing their broadband over wimax (so they dont have to run copper) and are offering it for 35USD a month. That’s all well and good but I can’t get the bloody thing working in Linux, or for that matter Vista (tried on the girlfriends laptop and still couldn’t get it to work, but I wasn’t trying that hard)

So here are some pics to better explain whats going on.

Here is the modem the only interface out of this box is the ethernet cord, which should just make this this thing a basic wired connection.

This is how you see how good your connection is

A little branding never hurt anyone

If you have really dgood eyesight you might be able to make out a model number

A little behind shot for the techopervs

Sexy box right? Well like i said earlier I can’t get the bloody thing to work. Here is a brain dump of the problems and what I’ve tried:

* I get an IP its in the 10 range so it may not be routable (whatever not worried about that)
* /etc/resolv.conf shows namesservers as 205.171.3.65 and 205.171.2.65
* i cant ping the 205. nameservers
* changing to OpenDNS doesnt help
* every renew resets /etc/resolv.conf
* I’ve been running sudo dhclient eth0 to get a new ip thats when /etc/resolv.conf resets

What am I missing? Why is this such a pain!!!! I have a support ticket in, but they support Windows 98SE or higher and Mac OSX

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s